Gebruik laad- en losmatrieel code 95 cursus 

Tijdens de code 95 cursus gebruik laad- en losmateriaal leer je in één dag alle basisvaardigheden over het veilig laden en lossen van je goederen. Wij proberen ervoor te zorgen dat u na het volgen van deze code 95 cursus zo veilig en efficiënt mogelijk uw lading lost. Tijdens deze training kunt u gebruik maken van verschillende hijshulpmiddelen, zo gebruiken wij de meeneemheftruck, meeneemstapelaar, pompwagen, autolaadkraan en auto met containerafzetsysteem. Daarbuiten staat veiligheid centraal tijdens de training, daarom leer u niet alleen hoe u de hulpmiddelen moet besturen maar leer u ook over belastbaarheid, stabiliteit en het hydraulisch systeem.

De inhoud van de cursus gebruik laad- en losmatrieel 

De cursus gebruik laad- en losmateriaal code 95 duurt één dag en telt mee voor 7 nascholingsuren. Tijdens de cursus leert u om op een zo efficiënt en veilig manier u lading te lossen. Zo worden er verschillende praktijksituaties besproken en krijgt u verschillende tips die de veiligheid moeten verbeteren in de praktijk. Vervolgens gaat u aan de slag met de hijshulpmiddelen, zoals een pompwagen, meeneemheftruck en autolaadkraam. Als alle onderdelen voldoende afgerond worden dan loopt u aan het einde van de dag gecertificeerd de deur uit.

Beschikbare cursussen

Makkelijk, goed en snel code 95 behalen

Als u de code 95 cursus gebruik laad- en losmaterieel volgt dan leert u in één dag om uw lading zo veilig en efficiënt mogelijk te lossen, met het gebruik van de hulpmiddelen. Daarnaast loopt u aan het einde van de dag gecertificeerd en met 7 code 95 nascholingsuren de deur uit. Het behalen van uw nascholingsuren en hijshulpmiddelen certificaat was nog nooit zo makkelijk. Schrijf u daarom direct in voor onze code 95 gebruik laad- en losmateriaal cursus zodat u ook volgend jaar weer zonder zorgen de weg op kunt.

De leerdoelen van de code 95 cursus gebruik laad- en losmatrieel

Als u de code 95 cursus gebruik laad en losmateriaal van Mycode95 volgt dan leert u om uw lading zo efficiënt en veilig mogelijk te lossen. Hierdoor kunt u zonder zorgen de hijshulpmiddelen, zoals een meeneemheftruck gebruiken. Om ervoor te zorgen dat u een meeneemheftruck of pompwagen specialist wordt hanteren wij de volgende leerdoelen:

  • De cursist begrijpt het belang van onderhoud en keuringen
  • De cursist is in staat om de opbouw en werking van het laad- en losmaterieel te begrijpen
  • De cursist snapt het belang van lastbehandeling
  • De cursist is in staat om de veilig hijshulpmiddelen te gebruiken.
  • De cursist snapt het belang van ergonomie

Voor wie is de cursus gebruik laad- en losmatrieel?

De code 95 cursus gebruik laad – en losmaterieel is bedoeld voor beroepschauffeurs die werken met hijshulpmiddelen, zoals de meeneemheftruck, pompwagen en autolaadkraan. Maar deze cursus is natuurlijk ook voor elke chauffeur die nog zijn code 95 nascholingsuren wil behalen met een interessante cursus.

Binnen één dag reslutaat 

Als u kiest voor de opleiding gebruik laad- en losmateriaal code95 dan wordt u in één dag opgeleid tot hijshulpmiddelen specialist. Hierdoor bent u in staat om uw lading veilig en efficiënt te lossen. Daarnaast krijgt u ook nog eens 7 code 95 nascholingsuren en een certificaat gebruik laad- en losmateriaal. Als laatste kunt u het volgende:

  • U bent in staat om het laad- en losmaterieel gereed te maken.
  • U bent in staat om dagelijks onderhoud en een preventieve controle uit te voeren.
  • U bent in staat om het laad- en los hijshulpmiddelen te gebruiken.
  • U bent in staat om veilig gebruik te maken van laad- en losmaterieel.
  • U bent in staat om milieuverantwoord te werken.

Het dagprogramma van de code 95 cursus gebruik laad- en los materieel 

De code95 cursus gebruik los- en laadmaterieel is een eendaagse opleiding. De starttijd kan per opleider verschillen, dus kijk goed op uw uitnodiging hoe laat u aanwezig moet zijn. Deze cursus bestaat uit twee dagdelen. Het eerste dagdeel bestaat uit de theorie, hier leert u op welke manier u uw lading veilig kunt lossen. Hierna begint het leukst onderdeel van de cursus, namelijk de theorie toepassen in de praktijk. U gaat hier verschillende oefeningen uitvoeren met de hijshulpmiddelen, zo gaat u lading lossen met een meeneemheftruck, pompwagen, autolaadkraan etc. Als alles goed verloopt dan loopt u aan het eind van de dag gecertificeerd de deur uit. Ook kunt u nog eens 7 code 95 nascholingsuren bijschrijven.

Code 95 nascholingsuren

Als u de cursus gebruik los- en laadmateriaal code 95 heeft gevolgd kunt u 7 nascholingsuren bijschrijven bij het CCV. De opleider zorgt ervoor dat deze uren voor u worden geregistreerd. Indien u nog niet al u 35 nascholingsuren hebt behaald dan helpen wij u hier graag mee. Bekijk daarom ons gehele code 95 cursus aanbod en zorg ervoor dat u ook dit jaar weer de weg op kunt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De specialist in code 95 opleidingen!