De cursus veilig werken langs de weg code 95

Werkt u veilig langs de weg? Want als u langs de weg werkt dan kunnen er veel risico’s ontstaan. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als weggebruikers of werknemers niet juist of onvoorspelbaar handelen. Daarom is kennis over veilig werken langs de weg heel belangrijk. In deze cursus leert u daarom het volgende: problematiek en gevaren bij het afzetten van de weg, aansprakelijkheid bij een ongeval en alles over de praktijkrichtlijn CROW 96B.

De inhoud van de cursus veilig werken langs de weg code 95 

De opleiding veilig werken langs de weg code 95 is een eendaagse cursus. De starttijd kan per opleider verschillen, dus kijk goed op uw uitnodiging hoe laat u aanwezig moet zijn. Tijdens deze cursus leert u hoe u zo veilig mogelijk kan werken langs de weg. Deze theorie zult u vervolgens toe gaan passen in de praktijk. Als alles goed verloopt dan loopt u aan het einde van de dag als veiligheid expert de deur uit. Teven kunt u ook nog eens 7 code 95 nascholingsuren bijschrijven. Hierdoor bent u weer een stuk verder met het behalen van de verplichte 35 nascholingsuren.  

Beschikbare cursussen

Makkelijk, goed en snel code 95 behalen? 

Met de cursus veilig werken langs de weg van Mycode95 wordt u in één dag opgeleid tot een veiligheids expert. Als het goed is loopt u aan het einde van de dag met een certificaat en 7 code 95 nascholingsuren de deur uit. Het behalen van een certificaat en uw nascholingsuren was nog nooit zo makkelijk!

Hoe lang duurt de cursus veilig werken langs de weg code 95? 

De cursus veilig werken langs de weg code 95 duurt een dag. Aan het einde van de dag kunt u 7 code 95 nascholingsuren bijschrijven. 

De leerdoelen van de cursus veilig werken langs de weg code 95 

Tijdens de opleiding veilig werken langs de weg code 95 wordt u opgeleid tot een veiligheid expert. Daarom worden de volgende leerdoelen behandeld:

 • De cursist weet welke veiligheidsmaatregelen er bij incidenten genomen dienen te worden.
 • De cursist is bekend met persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidskleding.
 • De cursist kan met andere weggebruikers omgaan.
 • De cursist is in staat om de werkruimte af te zetten.
 • De cursist is in staat om veilig te werken langs de weg.
 • De cursist is bekend met de praktijkrichtlijnen van de CROW 96B.

Voor wie is de opleiding veilig werken langs de weg code 95?

De code 95 cursus veilig werken langs de weg is bedoeld voor iedereen die werkt met wegafzettingen. Deze cursus is volgens de bouw CAO zelfs verplicht voor iedereen die langs de weg werkt. Maar deze cursus is ook voor chauffeurs die hun code 95 nascholingsuren willen behalen met een interessante cursus.

Wat is het doel van de training veilig werken langs de weg? 

Als u kiest voor de code 95 opleiding veilig werken langs de weg dan wordt u binnen één dag opgeleid tot een beroepsveiligheid expert. Vervolgens krijgt u na het volgen van deze training een certificaat en 7 code95 nascholingsuren. Als laatste kunt u de volgende aspecten als de beste uitvoeren:

 • U kunt de verkeersveiligheid voor weggebruikers verbeteren.
 • U kunt zoveel mogelijk files en verkeershinder voorkomen.
 • U bent in staat om goede arbeidsomstandigheden te realiseren.

Wat is een veilig werken langs de weg cursus? 

De code 95 cursus veilig werken langs de weg is een eendaagse cursus. Tijdens de cursus leer u verschillende onderwerpen over de theorie en hoe u dit in de praktijk toe kunt passen. Vervolgens sluit u de dag af met een schriftelijk examen. De onderwerpen die hierin voorkomen zijn:

 • Het plaatsen en verwijderen van afzettingen.
 • Omgaan met weggebruikers.
 • Rijdende afzettingen.
 • Wie is aansprakelijk bij het veilig werken langs de weg.
 • Welke veiligheidskleding is er en hoe gebruikt u de PBM’s.

Code 95 nascholingsuren

De opleiding veilig werken langs de weg is een eendaagse cursus en heeft een warde van 7 code 95 nascholingsuren. De opleider zorgt ervoor dat deze nascholingsuren geregistreerd worden bij het CCV.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De specialist in code 95 opleidingen!