Fysieke belasting code 95 cursus  

Het beroep chauffeur kan voor lichamelijk fysieke belasting zorgen. Zo is het zware werk en lang zitten niet goed voor je gezondheid. Als u hier niet goed mee omgaat dan kunnen er vervelende situaties ontstaan. Als chauffeur moet u ook natuurlijk de lading laden en lossen. Vaak wordt dit met de hand gedaan, als u dit niet met de juiste houding doet dan kan dit grote gevolgen voor uw gezondheid hebben. De meeste vrachtwagenchauffeurs hebben last van hun gewrichten en rug. Deze klachten zijn het gevolg van lichamelijk werk. Maar u kunt deze klachten vooromen als u goed weet hoe u om dient te gaan met fysieke belasting. Dit leert u bij de cursus fysieke belasting code 95.

Fysieke belasting code 95 cursus inhoud

De opleiding Fysieke belasting code 95 staat gelijk aan 7 nascholingsuren en duurt één dag. De begintijden van de cursus kan per opleider verschillen. Tijdens de cursus fysieke belasting wordt vooral aandacht gegeven aan het beoordelen van uw eigen werkhouding, bijvoorbeeld: Hoe zit ik achter het stuur? Kan ik mijn eigen houding verbeteren? Op welke manier hoor ik te zitten? Als laatste leert u om verschillende werksituaties goed te beoordelen.  Na de opleiding bent u in staat om zelf uw houding te verbeteren. De code95 cursus fysieke belasting is dus heel nuttig.

Beschikbare cursussen

Fysieke belasting code 95 Makkelijk, goed en snel  

Als u de cursus fysieke belasting code 95 bij Mycode95 volgt dan wordt u in één dag goed opgeleid en leert u om op een gezonde manier om te gaan met fysieke belasting. Aan het einde van de cursus beschik u over een certificaat fysieke belasting en 7 code 95 nascholingsuren.

Hoe lang duurt de cursus fysieke belasting code 95?

De cursus fysieke belasting code 95 duurt één dag, hierdoor levert deze cursus u 7 nascholingsuren op. 

De leerdoelen van de cursus fysieke belasting code 95

Tijdens de cursus fysieke belasting code 95 leert u aan de hand van de onderstaande leerdoelen om op een gezonde manier te tillen:

  • De cursist is bekend met vormen en gevolgen van fysieke belasting code 95.
  • De cursist is bekend met hoe fysieke overbelasting voorkomen kan worden.
  • De cursist is in staat om de chauffeursstoel correct in te stellen
  • De cursist past de juiste zit- en stuurhouding toe
  • De cursist gebruikt juiste werk- en tiltechnieken

Voor wie is de cursus Fysieke belasting code 95

De cursus Fysieke belasting code 95 is voor alle beroepschauffeurs die hun code 95 nascholingsuren willen bij wekren. Maar deze training is speciaal voor de vrachtwagenchauffeurs die laad – en loswerkzaamheden verrichten.

Wat is het doel van de training fysieke belasting code 95? 

Zodra u kiest voor de opleiding Fysieke belasting code 95 van Mycode95 wordt u binnen één dag getraind om op een verantwoorde manier te tillen tijdens het werk. Verder kunt u aan het einde van de dag het volgende:

  • Stellen van de chauffeursstoel op een correcte manier.
  • De juiste til- en werktechnieken gebruiken.
  • Toepassen van de juiste zit- en stuurhouding.

Wat is de cursus fysieke belasting code 95? 

De cursus fysieke belasting code 95 duurt één dag. Deze dag is opgedeeld in twee dag delen. Tijdens het eerste dagdeel wordt de theorie besproken. Hier leert u alles over de theorie over de fysieke belasting code 95 tijdens het werk en hoe u hier op een goede manier mee om kunt gaan. Daarna begint het leukste onderdeel, u gaat de theorie namelijk toepassen in de praktijk. Aan het einde van de dag loopt u gecertificeerd de deur uit en bent u in staat om verantwoord om te gaan met fysieke belasting tijdens het werk.

Code 95 nascholingsuren

Na het volgen van de cursus Fysieke belasting code 95 kunt u 7 uur aan code 95 nascholingsuren bijschrijven. Deze registratie wordt door de opleider geregeld bij het CCV. Heeft u uw 35 nascholingsuren nog niet behaald? En wilt u meer uit uw persoonlijke ontwikkeling halen en verder trainen? Wij bieden u graag een zo groot mogelijk aanbod aan code 95-curssusen, bekijk ons gehele cursusaanbod. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De specialist in code 95 opleidingen!