Bekijk overzicht

Veilig werken langs de weg


Veilig werken langs de weg

Algemeen
Werken op, aan of langs de weg brengt veel risico’s met zich mee, ongeacht of dit binnen of buiten de bebouwde kom gebeurt. Een belangrijk aspect is het samenspel tussen de weggebruikers en de werknemers die werkzaamheden uitvoeren. De wegwerker zal de juiste maatregelen moeten treffen om te zorgen dat zijn veiligheid niet in gevaar komt.

doelgroep
werknemers die op, aan of langs de weg werken.

Doel
Behandeling van de CROW publicatie 96a en 96b en de deelnemers bewust maken van de potentiële gevaren die kunnen optreden tijdens werkzaamheden aan de weg. Verder wordt instructie gegeven over op welke wijze het gedrag van de wegwerker kan bijdragen tot een veilige manier van werken.

Inhoud van de cursus
De cursus zal gericht zijn op alle beroepssectoren die werkzaamheden op of langs de weg uitvoeren. Het betreft een theoretische cursus met veel aandacht voor de werkelijke omstandigheden waar uitvoerenden in hun dagelijkse praktijk mee te maken krijgen. Bij de theoretische behandeling van het plaatsen van tijdelijke verkeersmaatregelen wordt veel aandacht besteed aan een veilige manier van werken.

De cursus omvat een uiteenzetting over verkeersborden, tijdelijke afzettingsmaterialen, wat een werkvak is, welke rechten men daaraan kan ontlenen, hoe een werkvak wordt opgezet en afgebroken. De wettelijke regelingen en verantwoordelijkheden welke gelden bij het werken langs de weg. In deze cursus komt de basisinformatie aan bod om te komen tot een wegafzetting met tijdelijke verkeersmaatregelen. Onder meer hoe een keuzeproces tot stand komt en welke handvatten men ter beschikking heeft. De tijdelijke verkeersmaatregelen in specifieke wegomstandigheden worden besproken. Denk hierbij aan werkzaamheden welke plaatsvinden op en naast een rijbaan, in bermen, op voet- en fietspaden, met een rijdende afzetting. De persoonlijke beschermingsmiddelen komen bij deze cursus aan bod en de te dragen beschermende kleding. Omgaan met calamiteiten worden besproken en de algemene aandachtspunten welke omgaan met machines met zich mee brengen. Met de cursisten wordt een checklist besproken die tot doel heeft om zo veel mogelijk vergissingen uit te sluiten. De noodzakelijke tijdelijke verkeersmaatregelen op niet auto(snel)wegen worden behandeld.

Duur van de cursus
De cursus duurt 1 dag (2 dagdelen): Er is geen onderscheid in herhalingscursussen of eerste trainingen. Wel zal bij de herhalingscursus rekening gehouden worden met het feit dat er reeds voorkennis is van een aantal zaken.

Inschrijven voor deze cursus

Ikzelf
Werkgever
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
U kunt de cursus-aanvraag alleen afronden wanneer u de betaling voltooid door middel van een iDeal betaling.

100% geld terug garantie bij annulering i.v.m. Covid-19

18-06-2021 / 08:00 - 16:00 uur
Kranenberg 23, Tilburg
16 plekken
€ 143.5 * prijzen exclusief 21% btw
Theorie - praktijk

Heeft u nog vragen?

Wij staan iedere dag voor u klaar

info@mycode95.nl 071 58 93 062

Recensies over deze cursus

Eerder bekeken cursussen

Cursus Veilig werken langs de weg 13559

18-06-2021 / 08:00 - 16:00 uur
Kranenberg, Tilburg
16 plekken
€ 143.5,-
Theorie - Praktijk
Meer informatie
SCORE:

Hét adres voor al uw cursussen