Sociale veiligheid en omgang met agressie code 95 cursus

Chauffeurs krijgen steeds vaker te maken met sociale veiligheid en agressie tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Daarom is het voor chauffeurs belangrijk om te beschikken over een goede en duidelijk manier van communiceren, zodat zij conflicten zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Dit is dan ook de reden dat de chauffeurs bij de code 95 cursus Sociale veiligheid en omgang met agressie leren om beter te communiceren.

De inhoud van de code 95 cursus Sociale veiligheid en omgang met agressie 

De code 95 cursus sociale veiligheid en omgang met agressie duurt één dag. De starttijd kan per opleider verschillen, dus kijk goed op uw uitnodiging hoe laat u aanwezig moet zijn. Deze cursus is gemaakt zodat chauffeurs conflictsituaties zo goed mogelijk kunnen voorkomen. Daarom wordt tijdens deze cursus extra aandacht gegeven aan het omgaan met agressie. Verder leert u nog veel meer, zoals: omgaan met conflicten en stress, non verbale communicatie, bespreekbaar maken van gedrag, etc. 

Beschikbare cursussen

Makkelijk, goed en snel 

Met de cursus sociale veiligheid en omgang met agressie leert u binnen één dag hoe u om moet gaan met conflictsituaties. Ook kunt u na het volgen van deze cursus 7 code 95 nascholingsuren bijschrijven. Het behalen van uw code95 nascholingsuren was nog nooit zo makkelijk!

Mycode95 u specialist in de-escaleren op de weg

 • Sociale veiligheid en omgang met agressie opleidingen door heel Nederland
 • Bij Mycode95 kunt u bijna dagelijks terecht voor uw de-escaleren certificaat.

De leerdoelen van de code 95 cursus sociale veiligheid en omgang met agressie

Zodra u kiest voor de cursus Sociale veiligheid en omgang met agressie code 95 dan beschikt u aan het einde van de cursus over technieken om situaties te de-escaleren. Dit leert u aan de hand van de volgende leerdoelen:

 • De deelnemer is in staat om verschillende soorten agressie te benoemen.
 • De deelnemer weet wat verbale en non-verbale communicatie is.
 • De deelnemer is in staat om gedrag bespreekbaar te maken.
 • De deelnemer kan omgaan met conflicten en stress.
 • De deelnemer is in staat om agressie te herkennen, proberen te voorkomen en er mee omgaan.
 • De deelnemer is bekend met vaardigheden om met agressie gedrag om te gaan.

Voor wie is de code 95 cursus sociale veiligheid en omgang met agressie?

De code 95 cursus Sociale veiligheid en omgang met agressie is bedoeld voor alle chauffeurs die wel eens te maken gehad hebben met agressie onder het werk. Maar deze cursus is ook voor iedereen die met een interessante en leerzame cursus zijn code95 nascholingsuren wil behalen.

Binnen één dag resultaat 

Indien u kiest voor de eendaagse cursus Sociale veiligheid en omgang met agressie wordt u opgeleid tot de-escalatie expert. Ook heeft u weer 7 extra code 95 nascholingsuren zodat de eind 35 uren steeds dichterbij komt. Verder beschikt u over de volgende vaardigheden:

 • U bent in staat om agressieve situaties te herkennen
 • U bent in staat om conflictsituaties te de-escaleren
 • U bent in staat om te communiceren met agressieve personen

Het dagprogramma van de cursus sociale veiligheid en omgang met agressie code 95

Deze code 95 cursus sociale veiligheid en omgang met agressie duurt één dag en telt mee voor 7 nascholingsuren voor code 95. Deze cursus is verdeeld in twee dagdelen, tijdens het eerste dagdeel wordt de theorie besproken en daarna zal u deze theorie in de praktijk toe gaan passen. Aan het einde van de dag maakt u een examen en als deze met een voldoende wordt afgerond, dan loopt u aan het einde van de dag gecertificeerd de deur uit. 

Code 95 nascholingsuren 

De training sociale veiligheid en omgang met agressie duurt één dag en heeft een warde van 7 code 95 nascholingsuren. De opleider zorgt ervoor dat deze nascholingsuren geregistreerd worden bij het CCV. Daarentegen kunt u bij Mycode95 ook al u overige code 95 nascholingsuren halen, bekijk daarom snel ons gehele aanbod aan opleidingen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De specialist in code 95 opleidingen!