De code 95 cursus Wintervoorbereiding U34

Als u tijdens de wintertijd in een vrachtwagen rijdt dan moet u een aangepaste rijstijl hebben, anders kunnen er ongelukken ontstaan. Daarom is het belangrijk de juiste kennis te hebben van het effect op het voertuig en de andere weggebruikers. Daarom leert u in de cursus wintervoorbereiding code 95 de volgende aspecten: kennis over de motorrem, voordelen van sneeuwkettingen, beperken van slijtage, kennis over technische kenmerken.

De inhoud van de cursus wintervoorbereiding code 95 

De cursus wintervoorbereiding code 95 is een eendaagse opleiding. De starttijd kan per opleider verschillen, dus kijk goed op uw uitnodiging hoe laat u aanwezig moet zijn. Tijdens deze cursus leert u hoe u uw vrachtwagen zo goed mogelijk kan voorbereiden op de wintertijd. Verder bestaat de cursus uit twee dagdelen. In het eerste dagdeel wordt de theorie besproken, daarna begint het leukste onderdeel van de cursus namelijk het praktische gedeelte. Hier gaat u de theorie toepassen in de praktijk. Als alles goed verloopt bent u aan het einde van de cursus helemaal winter klaar. en dat is niet alles u kunt ook nog eens 7 code95 nascholingsuren bijschrijven!

Beschikbare cursussen

Makkelijk, goed en snel 

Met de code 95 cursus wintervoorbereiding kunt u binnen één dag zelf uw vrachtwagen goed voorbereid voor de wintertijd. Als het goed is loopt u aan het einde van de dag met een certificaat en 7 code 95 nascholingsuren de deur uit. Het behalen van een certificaat en uw nascholingsuren was nog nooit zo makkelijk!

De leerdoelen van de code 95 opleiding Wintervoorbereiding 

Tijdens de cursus Wintervoorbereiding code 95 leert u hoe u uw vrachtwagen moet voorbereiden op de winter. Dit leren wij u volgens verschillende leerdoelen:

  • De cursist is bekend met een sperdifferentieel.
  • De cursist is bekend met de wet- en regelgeving van verschillende landen m.b.t. sneeuwkettingen en winterbanden.
  • De cursist weet welke reparaties hij zelf uit kan voeren en welke niet.
  • De cursist is in staat om het voertuig winterklaar te maken.
  • De cursist kan storing analyseren m.b.v. het instructieboek en kan eenvoudige storingen repareren.
  • De cursist is in staat om sneeuwkettingen te monteren.

Voor wie is de cursus techniek en veiligheid code 95

De opleiding wintervoorbereiding code 95 is bedoeld voor chauffeurs die vaak te maken hebben met winterweer. Maar deze cursus is ook voor chauffeurs die hun code 95 nascholingsuren willen behalen met een interessante cursus.

Binnen één dag resultaat 

Als u kiest voor de code 95 opleiding Wintervoorbereiding dan leert u in een dag om uw vrachtwagen winter klaar te maken. Ook behaalt u weer 7 nieuwe nascholingsuren. Ook beschikt u over de volgende vaardigheden:

  • U bent in staat om uw vrachtwagen voor te bereiden voor de winter.
  • U kunt zelf noodreparaties uitvoeren.
  • U kunt zonder enige moeite sneeuwketting monteren.  

Het dagprogramma van de cursus Wintervoorbereiding code 95

De code 95 cursus wintervoorbereiding is een eendaagse cursus. Tijdens de cursus wordt u binnen één dag goed opgeleid tot winterexpert. Hierdoor kunt u zonder zorgen tijdens de wintertijd de weg op. Deze cursus bestaat uit twee onderdelen. In het eerst onderdeel leert u alles van de theorie. Het tweede dag deel is het leukst onderdeel, hier gaat u namelijk de theorie toepassen in de praktijk. Als u de cursus met een voldoende afrondt dan loopt u aan het einde van de dag gecertificeerd de deur uit.

Code 95 nascholingsuren 

De opleiding Wintervoorbereiding duurt één dag waarna u vervolgens 7 code 95 nascholingsuren kan bij schijven. De opleider zorgt ervoor dat deze nascholingsuren geregistreerd worden bij het CCV.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De specialist in code 95 opleidingen!